Rajzolóink

A Dörmögő Dömötör magazin rajzolói.

Ambrus Izsák
Ambrus Izsák

Ambrus Izsák Ágoston vagyok és grafikusként dolgozom. A művészet felé vezető utamat nagyban segítették a szüleim, főleg az apám, aki képzőművészként alkot. (Ambrus Eugenió) Szakközépiskolai (művészeti) tanulmányaimat Kecskeméten végeztem, közben pedig első helyezést értem el 2009-ben a XVIII. Országos Rajzversenyen. Már akkor elkezdett komolyabban érdekelni a képregény és a meseillusztrációk világa, így felkerestem a Dörmögő Dömötör kiadóját, ahol 2010-óta dolgozom. 

2014-ben elvégeztem a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola művészeti karának a képi ábrázolás szakát. Ugyanebben az évben készítettem egy óraoktató kártyajátékot, valamint egy túrista térképet egy hotelnek.

2015-elején készítettem egy másik kártyajátékot aminek a horgászat a témája. Jelenleg egy online képregényt rajzolok a facebook-on és egy fejlesztő játékot illusztrálok óvodásoknak és kisiskolásoknak. Weboldalam.

Haui József
Haui József

Haui József vagyok. Szüleim szerint már két éves koromban „alkottam”, bármivel, bármire, ami nyomot hagyott. Hétévesként eldöntöttem, rajzfilmeket fogok csinálni. Kerámikusként végeztem de csakazértis rajzfilmes lettem. Legismertebb munkám a Vízipók-Csodapók társrendezése, rendezése, emellett számtalan magyar és külföldi filmben terveztem, rendeztem, képes forgatókönyveket készítettem. 

Már rajzfilmes koromban is illusztráltam, gyerekkönyveket rajzoltam (Grimm sorozat a Táltos kiadónak), képregényeket is rajzoltam (Vízipók-Csodapók képregények, Bucó, Szetti, Tacsi stb.). 1986-tól szabadúszó grafikusként az illusztráció vált a főfoglalkozásommá, száznál több gyerekkönyv, leporelló, tankönyv készült a rajzaimmal. 

A Dörmögő Dömötörrel lassan a negyedszázados jubileumunkat ünnepelhetjük, csaknem huszonöt éve jelennek meg itt rajzaim. Öt éve én rajzolom Dörmi és Dorka kalandjait. Weboldalam: www.haui-cartoon-characters.com

József Attila-díjas író, költő, műfordító, tanár. Számtalan kedves és vidám gyermek- és ifjúsági könyv szerzője. Televíziós és rádiós dramaturgként is dolgozott, mintegy félszáz tévéjáték és ugyanannyi rádiószínházi produkció írója-szerkesztője. “Nem tartom jónak a gyermekirodalom megnevezést. Helyesebb így: gyerekek számára is élvezhető irodalom.” Gyárfás Endre 1974 – 1997 között írta Dörmögőék kalandjait, azóta is a lap aktív munkatársa. 

Kricskovics Zsuzsanna
Kricskovics Zsuzsanna

Kricskovics Zsuzsanna vagyok. Mióta az eszemet tudom, rajzoltam.1971-től rajzfilmesként, Mézgát, Egér a Marson-t, Vízipók-Csodapókot, Magyar Népmeséket, Dr. Bubót és még számtalan egyebet. A Magyar Népmesékben rendeztem is, képes forgatókönyvet is készítettem, de legtöbbször terveztem, animáltam. Közben illusztráltam, rajzoltam néhány Grimm mesét, báboskönyvet, zenéskönyvet, mini- leporellót a Táltos Kiadónak. 

1988-ban megalapítottuk a Magyar Origami Kört, melynek alapítója, elnöke, majd nyugalmazott tiszteletbeli elnöke vagyok – a rajzolás mellé felzárkózott a papírhajtogatás is. Fontosnak tartom a papírhajtogatás népszerűsítését, mert amellett, hogy szórakoztató, nagyon sok hasznát venni a felzárkóztatásban, fejlesztésben, sőt terápiában is. 

A rajzfilmes évek elmúltával, szabadúszóként, grafikusként dolgoztam, – nem tudom összeszámolni, hány mesekönyvben, tankönyvben, és főleg origami-kiadványban. A francia Atlasz kiadónál jelentek meg munkáim az elmúlt években, a legújabb viszont Japánban, a Seibido Shuppan kiadónál. A Dörmögő Dömötörben több mint egy évtizede bukkannak fel hajtogatós, rajzolós, kézügyeskedős oldalaim. Weboldalam: www.zsuzsiorigami.info

Menyhárt Éva
Menyhárt Éva

Nevem Menyhárt Éva, eredeti végzettségem könyvrestaurátor. Később kezdtem el dolgozni, mint grafikus, illusztrátor, karakter tervező.  A Barangoló című gyerekmagazinban , tankönyvben és mesekönyvben rajzoltam.Büszkeségem, hogy hosszú évekkel ezelőtt már rajzolhattam a Dörmögő Dömötörnek, Cser Gábor főszerkesztő irányítása alatt, mikor Dargay Attila volt a magazin fő illusztrátora.

Másik szakmai megtiszteltetésem, hogy a Varga rajzfilmstúdióban részese lehettem a Baby blues és a Mr. Bean rajzfilmek háttérrajzolásának , később háttér rendezésének. Számítógépes játék, a Treasure Pleasure szereplőit tervezhettem és animáltam. Dekoratőrként  hosszú ideig dolgoztam az Árkád üzletháznak, ahol rendezvényeken gyerekfoglalkozásokat is vezettem. Jelenleg ismét a saját tervezésű figuráimon dolgozom és külön örömmel tölt el, hogy újra rajzolhatok a Dörmögőnek.

Németh Alina
Németh Alina

Németh Alina vagyok. Gyerekkorom óta szeretek rajzolni, komolyabban a gimnáziumi évek után kezdtem el foglalkozni vele. Ekkor kezdtem meg grafikusi tanulmányaimat és bonyolódtam bele a művészet világába. Rengeteg művészeti területen próbáltam ki magam, de az illusztrálásban szerettem volna megtalálni a világomat így kerestem meg a Dörmögő Dömötört, ahol 2012-óta jelennek meg illusztrációim.

Azóta illusztráltam egy online fantasy kártyajátékot, ami elindított a játékfejlesztő grafikusi pálya és játékok illusztrálása felé. Emellett könyveket illusztráltam és illusztrálok jelenleg is, rengeteg egyéni grafikai projektemen dolgozom és igyekszem helytállni a játékfejlesztő grafikusi pályán. Facebook oldalam: www.facebook.com/MiaLaiaArt

Őszi Zoltán

1967-ben születtem Kaposváron. A somogyi dombok között élek, vidéken, jó levegőn, saját krumplin, saját tojáson. Kaposváron dolgozom, a helyi múzeumban. Nem tudok fényes iskolákat felsorolni, autodidakta rajzoló vagyok, ennek minden hátrányával és előnyével. Dargay mesteren nőttem fel, sajnos nem adatott meg, hogy találkozzak vele. Ceruzaipari kisvállalkozó vagyok.

Somorjai Éva
Somorjai Éva

Kisgyerek korom óta sokat festek, rajzolok. Édesapám festőművészként, grafikusként korán megismertetett a festékek, kréták, színes ceruzák technikáival. Érdeklődésem hamar elvezetett a mesék tarka, gyermeki és fantáziadús világához. Már huszonéves fiatal művészként készítettem rajzokat mesekönyvekhez, dolgoztam és dolgozom a mai napig is a Dörmögő Dömötörnek, tankönyvek és egyéb témájú könyvek, naptárak illusztrálása mellett.

Hajba László

Bemutatkozó szöveg – hamarosan!

Ritter Ottó

Bemutatkozó szöveg – hamarosan!