Írók, Költők

A Dörmögő Dömötör magazin szövegírói

Dörmögő Dömötör
Cser Gábor

“Cser Gábor 1942. november 30.-án született Budapesten. A Than Károly könnyűipari,vegyészeti technikumban végezte a középiskolát, majd tíz évig szakmájában dolgozott a Cérnagyárban, mint laboráns és technikus. Nyertes irodalmi pályázatok kapcsán figyelt fel írói képességeire Peterdi Pál újságíró, aki beajánlotta a Pajtás újsághoz, ahová 1969-ben került. Kezdetben a sportrovatot vezette, később már humoros írásai és képregényei is megjelentek a lapban. A nyolcvanas években az újság olvasószerkesztője lett. 1991-től a Dörmögő Dömötör főszerkesztője lett, 2014-ig. Főszerkesztői tevékenysége mellett képes gyermekkönyvekhez, kifestőkhöz, színező könyvekhez írt kísérőszövegeket, versikéket Bérczi Ottó, Őszi Zoltán, Dargay Attila és mások rajzaihoz.” 

Gyárfás Endre
Gyárfás Endre

József Attila-díjas író, költő, műfordító, tanár. Számtalan kedves és vidám gyermek- és ifjúsági könyv szerzője. Televíziós és rádiós dramaturgként is dolgozott, mintegy félszáz tévéjáték és ugyanannyi rádiószínházi produkció írója-szerkesztője. “Nem tartom jónak a gyermekirodalom megnevezést. Helyesebb így: gyerekek számára is élvezhető irodalom.” Gyárfás Endre 1974 – 1997 között írta Dörmögőék kalandjait, azóta is a lap aktív munkatársa. 

Mester Györgyi
Mester Györgyi

Budapesten születtem 1954-ben, civil foglalkozásom külkereskedelmi üzletkötő. Két évtizeden keresztül a közigazgatásban dolgoztam, ahonnan 2005-ben nyugdíjba mentem. Hasznos időtöltésként, kikapcsolódásként kezdtem el az írással foglalkozni. Főként novellákat írok, amelyek számos honlapon megtalálhatók, és különböző irodalmi folyóiratokban nyomtatott formában is leközöltek belőlük. Meséimből jó néhány a Nők lapja meserovatában, a Breki magazinban, valamint a Dörmögő Dömötörben is olvasható volt. Több írásom a határon túli, magyar nyelvű irodalmi lapokban – Bécsi Napló, Helikon, Székelyföld, Erdélyi Toll, Opus, Gömörország – szintén megjelent. „A pillangófa” című mesémet angol, német, orosz és olasz nyelvre lefordították, így az megtalálható az USA-beli Óperencia, a német Leselupe, az orosz Detgazeta és az olasz Osservatorio Letterario honlapján. Ez idáig öt, egyenként 50-50, nagyon rövid, változatos témájú novellát tartalmazó kötetem – „A legjavából”, „Fehéren, feketén”, „Tisztítótűz”, „Haláli (jó) történetek”, „Vízió” -, valamint egy három folytatásból álló ifjúsági regényem, a „Zizi naplója” jelent meg nyomtatásban, illetve 2015-ben „A pillangófa és más mesék” című mesekönyvemet adta ki az Ad Librum kiadó. Könyveim címlapjai itt tekinthetik meg, és “A legkisebb cinke” című hangos mesémet itt hallgathatják meg.

Francsovics Judit
Francsovics Judit

1979 – ben Baján született, jelenleg Svájcban él. Zsófi, Máté és Eszter édesanyja.
Versei, rövid gyerektörténetei rendszeresen jelennek meg magyar és határon túli magyar nyelvű gyereklapokban. Megjelent versek, publikációk: Dörmögő Dömötör, Tappancs, Minimanó, Napsugár, Szivárvány, Koala magazin. Első mesekönyve, Nagybákay Dia illusztrátorral közös munkája készülőben, a Graph – Art kiadó gondozásában.

Szabados Melinda
Szabados Melinda

Az első emlékem az olvasással kapcsolatban  Török Sándor: Kököjszi és Bobojsza című könyve volt, anyukám csodálatos előadásában. Testvéremmel hallgattuk a mesét – anyukám azóta is előszeretettel meséli mindenkinek, hogy hatalmas zokogásban törtünk ki a végére. 

Hálával tartozom általános iskolai könyvtáros tanárnénimnek, Albert Istvánnénak azért, hogy mindig csak olyan könyveket engedett kivenni a könyvtárból, melyek a korosztályomnak szóltak – az olvasási listámon sokáig előkelő helyen szerepeltek a pöttyös, csíkos, és delfines könyvek.  Kreativitásomat  naplóírás formájában éltem ki, melynek gyümölcseit ma – közel 20 év elteltével- nagy kacagások közepette olvasom.

Az általános iskola elvégzése után Vegyipari Technikumba jártam, majd felsőfokú számítógépes végzettséget szereztem. Elvégeztem az Államigazgatási Főiskolát, de tanultam programozást és  újságírást is. Sok időt töltöttem utazással, külföldön, de dolgoztam itthon önkéntesként civil szervezetekkel és a Szépművészeti Múzeumban is. Első mesémet az akkor 3 éves kisfiamnak írtam, Kilincscica címmel, amikor már unalmassá vált, hogy folyton a négy kisautó kalandjait meséltem  „fejbőlmese” gyanánt.

Látogass el https://szabadosmelinda.hu/  vagy a http://szeretunkmeselni.blog.hu/ oldalaimra. 

Bódai-Soós Judit
Bódai-Soós Judit

Író, költő, pedagógus. Első verseit még óvodásként megírta, aztán végigverselte az általános- és középiskolát. A verseket novellák követték, majd mesék, illetve regények. Írásait azonban megtartotta magának egészen 2007-ig. Ekkor, egy irodalmi pályázat hatására lépett a nyilvánosság elé. Számos verse, novellája, meséje jelent meg azóta nyomtatásban különböző hazai, vagy határon túli folyóiratokban, illetve szerepelnek írásai válogatáskötetekben, antológiákban, mesekönyvekben is. 2011 óta az Élő Magyar Líra Csarnokának – www.magyarparnasszus.hu – vezető szerkesztője, 2016-tól többek között az elmaradhatatlan “Dörmi mese” és a “Dörmi és Dorka világgá megy” történetek írója, valamint a “Dörmögő Dömötör és Tenyérke meséi” mesekönyv-sorozat szerzője.

Könyvei, és Publikációs lista (képekkel)